Όνειρο ήταν… Το Ι.Χ θα μας σώσει τελικά (και) από τον COVID-19

30.4.2020

Άρθρο του Γιώργου Κουβίδη στη σελίδα soste.gr

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 στο ζήτημα των μετακινήσεων  δυστυχώς όχι μόνο διέψευσαν τις προσδοκίες αυτών που περίμεναν πως κάποια διδάγματα θα είχαν βγει πάνω σ αυτό το ζήτημα (ενδεικτικά οι προσδοκίες για την ενίσχυση της ποδηλασίας από μερίδα κυβερνητικών στελεχών και  πανεπιστημιακών ιθυνόντων ΕΔΩ), αλλά κινούνται αντίθετα προς τις συστάσεις του Π.Ο.Υγείας, όσο και σ αυτά που υλοποιούν οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες.

Με την εξαγγελία μέτρων που θα σημάνουν την επάνοδο στην εργασία τους στις 4 Μαίου μόλις του 1/10 των εργαζομένων που τελούν  σε αναστολή, εξαγγέλθηκε: “Σύσταση για χρήση ΙΧαναστολή δακτυλίου για τις μετακινήσεις πληθυσμού στην Αθήνα και ελεύθερο πάρκινγκ στα μητροπολιτικά κέντρα με στόχο την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ κατά το πρώτο κρίσιμο δίμηνο”.

Γενικές κατευθύνσεις Ελληνικής Κυβέρνησης για την επόμενη μέρα μετά το lockdown
Γενικές κατευθύνσεις Ελληνικής Κυβέρνησης για την επόμενη μέρα μετά το lockdown

Στη χώρα που μέχρι χθες δυσκολευόσουν να βρεις μάσκες, που μέχρι σήμερα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν μαζικά – στοχευμένα τεστ δεν είναι το ίδιο δύσκολο να βρεις ΙΧ.

Πάνω από 8.000.000 μηχανοκίνητα οχήματα υπάρχουν στην Ελλάδα. Φαίνεται πως το ΙΧ αποτελεί σύμφωνα με τις κυβερνητικές απόψεις μέρος της υγειονομικής ασπίδας κατά του COVID-19 και κατά συνέπεια κάθε διευκόλυνση στη χρήση του θεωρήθηκε αυτονόητη.

Προφανώς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απαιτείται η λήψη όλων εκείνων των μέτρων για την ασφαλή λειτουργία τους που δυσκολεύουν τη χρήση τους.

Ωστόσο αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις “ξέχασαν” (όπως συμβαίνει επι δεκαετίες) πως ο άνθρωπος εκτός από μεταφερόμενος  είναι και αυτο-κινούμενος.

Δεν υπάρχουν μόνο τα ΙΧ και τα ΜΜΜ, υπάρχει και το περπάτημα και η ποδηλασία που προυπήρξαν μάλιστα των μηχανοκίνητων μέσων γι αυτό ίσως στους εκάστοτε «εκσυγχρονιστές» της χώρας να φαντάζουν και γραφικά – οπισθοδρομικά.

Ας μην συνεχίσουμε τον παραλογισμό. […] 

Διαβάστε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://sostegr.wordpress.com/2020/04/30/%cf%8c%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%b9-%cf%87-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1/

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με τον COVID-19 και τις μετακινήσεις στο Παρατηρητήριο COVID-19 της ΜΒΚ εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.